kamøybas1_joakim

Joakim Johansen fra Havøysund har kjøpt båt

Joakim Johansen (22) har kjøpt fartøyet M/S Kamøybas. Båten skal skifte navn til "Gunnar J" og mannskapet blir ungdommer.
kamøybas 1





























Joakim Johansen har kjøpt fartøyet M/S Kamøybas, F-278-NK. Fartøyet var hjemmehørende i Kamøyvær, er 17,27 meter, bygd i 1992 og forlenget i 1994, er klasset i 2003, og er for øvrig godt utstyrt. Fartøyet har fiskerettigheter innen torsk, NVG sild og lodde. Joakim Johansen har helt fra ungdomsskoletiden vært aktiv i fiskerinæringa. Han har vært på alle typer kystfartøy og har erfaring fra alle typer driftsformer innen kystfiske. I tillegg til yrkeserfaringa har han også kystskipperutdannelse og har vært styrmann på M/S Ryggefjord de siste 3 år. Han eier også egen båt, 25 fot, som han har drevet i 2 sesonger.

Dette er en ungdom som har vist stor evne, dyktighet og pågangsmot i fiskerinæringa, og som nå har en unik mulighet til å komme inn som fartøyeier med fiskerettigheter i ei næring som for øvrig blir mer og mer lukket og økonomisk vanskelig for ungdom å komme inn i som eier. Søkeren har oppnådd tillit både fra Innovasjon Norge, Finnmark fylkeskommune og Måsøy kommune, og er sannsynligvis en av de svært få i Finnmark som er i posisjon til en slik etablering. Mannskapet han skal ha med seg er ungdommer. Joakim selv er 22 år, Mathis Amundsen ( 28), Stein Arne Bjørnå (19), Bjørnar Jensen (22), Aki Mostnikoff (22) og Ken Roar Iversen (18).

 

kamøybas 2

Skjema