Jul2016_193x157

KAKELINNE

Like sikkert som jula nærmer seg kommer kakelinna over oss. 

Mildværsperioden som kommer før jul ble av de gamle sagt kom av all fyringa i forbindelse med lefsebakingen og steiking av øvrige julekaker. Naturlig nok kom den i slutten av julestria – rundt Tomasmesse som er den 21. desember. Samme dag som solen snur. Da skulle også juleølet være ferdigbrygget! Jeg kan jo nevne at i den gamle Gulatingsloven var det påbudt å brygge øl til jul, ellers ble man bøtelagt. Kanskje vi skulle innføre loven på nytt – eller kanskje er det best å la være?

Det slo ikke feil i år heller, dette med mildværet. Værprognosene forteller at dette vil holde seg helt innpå jula. Håper prognosene er feil og at snøen daler ned slik at nissen får sledeføre. Ser så tufsete ut om han kommer på moped med den store sekken sin.

Når får du julestemning? Min kommer når jeg har overvært julekonserten i Havøysund kirke. Det ble en heftig opplevelse også i år og jeg kjent julestemningen komme krypende innpå meg. For noen flinke lokale aktører vi har! Nærmere omtale av konserten finner du annet sted på vår hjemmeside.

Flyktningeituasjonen ute i verden blir vi minnet på daglig gjennom aviser og tv. Situasjonen i Syria overskygger alt, og for oss er det vanskelig å sette seg inn i de lidelsene disse menneskene har vært i gjennom. Barn som løper gråtende, nedstøvet, skitten og såret mellom nedbombede bygninger rører oss alle. Kommende lørdag er det Artistgalla på tv i regi av Flyktningehjelpen. Her går inntektene bl.a. til barn på flukt og til muligheten for deg til å bli fadder. Et julegavetips med mening.

Jula er jo tiden for ettertanke og for glede, men også for savn. Jula er også tiden da mange sitter alene uten å få så alt for mye besøk. Om du kjenner noen av disse kan du kanskje stikke innom en av juledagene?

Kirken har – tradisjonen tro – gudstjeneste i Havøysund kirke på julaften og 1. juledag, samt i Måsøy kirke 2. juledag.

Jeg har ikke sett noen informasjon om nærradiosending lille julaften, men jeg regner med at det blir sending i år også. Det jeg vet er at det blir juletrefest i Samfunnsalen onsdag 28. desember og at Musikkforreninga har juleball andre juledag på samme sted.

I skrivende stund er det bare en uke igjen til den store dagen som spesielt barna venter på.

Mye er gjort og mye gjenstår sikkert ennå i forberedelsene rundt omkring. Men jeg tror vi alle rekker å bli ferdig til julaften.

Uansett så blir det jul.

Jul2016.jpg

Jeg ønsker dere alle en riktig god jul.

Hilsen Gudleif

Skjema