Kommunestyret i Måsøy vedtok intensjonsavtalen

Kommunestyret godkjente i møte fredag 13. februar intensjonsavtalen mellom Hermann Export AS, Måsøy kommune og Måsøy Næringsutvikling AS av 29.01.04. Måsøy kommune kjøpte fiskeindustrianlegget HFI for kr. 4,1 millioner kr i 2003.
Beløpet skal nå gjøres om til tinginnskudd aksjekapital i Måsøy Næringsutvikling AS i forbindelse med utvidelsen av anlegget til et større seimottak.

Mer om saken:

Kommunestyret vedtok i møte 13.februar 2004 at kr. 4.100.000 omgjøres til tinginnskudd aksjekapital i selskapet Måsøy Næringsutvikling AS. Dette i forbindelse med at Måsøy Næringsutvikling AS overtar HFI-anlegget. Kommunestyret gjorde forbehold om at eventuelt gjenværende finansieringsbehov max. belaster kommunen med kr. 500.000.


Videre vedtok kommunestyret i Måsøy at de går inn med 4,1 mill. kroner i aksjekapital for å realisere seimottak i Havøysund, noe som forutsetter vedtektsendringer i Måsøy Næringsutvikling A/S. Vedtektene må endres slik at formålet med selskapet er å eie og bortleie produksjonsanlegg/fiskemottak i Havøysund, fram til anlegget er kjøpt og overtatt av Hermann Export A/S.

Videre må vedtektsendringene i Måsøy Næringsutvikling A/S være slik at det ikke ligger noen stemmebegrensninger hos aksjonærene. Vedtektsendringene i Måøy Næringsutvikling A/S må være gjennomført innen 1. mars 2004.

Dersom disse ikke er endret innen fristen etableres et nytt aksjeselskap hvor Måsøy kommune v/rådmannen tegner seg for aksjer for 4,1 mill. kroner enten i form av tinginnskudd av eiendom gnr. 10, bnr. 6 eller kontant etter rådmannens valg.

Vedtaket i kommunestyret ble gjort mot en stemme.

Skjema