Plakat sanger på blå resept-page-001_103x145

Konsert på biblioteket

Onsdag 20/1 er det konsert med Leo Leonhardsen på biblioteket. Det starter kl. 19.00 og er 100 kr. inngang

Hva får en relativt anonym Finnmarking til å reise rundt i Norden i 35 år og synge viser? For å drive med noe så smalt må man vel kunne betraktes som litt halvgal. Men, på den andre siden, folk har levd av å skrive dikt og komponere i flere hundre år. Og overlevd uten den store berømmelsen. Når folk fortsatt kommer på konsertene, etter 35 år, må man vel kunne oppsummere at det gikk an for en Finnmarking å være visesanger.

Dette handler Leos forestilling «200 sanga på stampen» om. Om møtet med det nordiske visemiljøet på slutten av 70-tallet, de nordiske festivalene, å synge greske sanger i Hellas, gleden av å røre noen med denne kunstformen og om å være ambassadør for Finnmark. Det blir egne sanger, og vi får oppleve hvordan han tolker andres sanger.

Leo er fra Kjøllefjord og fortsatt hjemstedet som base, samtidig som han bor mellom Oslo og Gøteborg, hvor han også virker. Han regnes som en stor tekstformidler i Norden. Nordiske kolleger oppsøker ham for å lære både formidling og gitarteknikk.

Velkommen til en annerledes kveld på biblioteket!

Skjema