Kulturprisen_100x75

Kulturprisen 2010

Kulturprisen for 2010 har også i år gått til en enkeltperson som har gjort en formidabel innsats i Måsøysamfunnet. Hun har gjort en utrolig innsats på et kulturområde som har rike tradisjoner i Måsøy og er et menneske som er meget flink til å holde dette i hevd.

Reidun er ikke en person som fremhever seg selv, men som jobber utrettelig, ofte i bakgrunnen. Hun er et typisk ja-menneske som nesten aldri bruker ordet nei. En kan undre seg på om hun vet hva nei egenlig betyr for det ordet er tydeligvis lite brukt.

Folk flest kjenner til mye av den innsatsen hun har lagt ned gjennom år, men ikke alle er klar over hvor mye ho har vært med på. Skulle en ramse opp alt ville det bli en utrolig lang liste.

Mat er kultur og Reidun er en dyktig og engasjert bærer av denne kulturen. Hun stiller opp i mange sammenhenger for å videreføre sin kunnskap om lokale mattradisjoner.
 

Reidun har lært opp flere generasjoner og stilt opp i mange, mange år innen sitt spesialfelt for å videreføre disse viktige tradisjoner. Med sitt gode humør, sitt store pågangsmot og sin spesielle evne til å motivere ungdom, har hun lært nye generasjoner å lage lokale matretter som fiskekaker, fiskeboller, tynnlefser, tykklefser og annen tradisjonell mat. Hun har vært mentor for elevene på skolen gjennom deltakelse på utallige elevbedrifter.

Kulturprisen

Skjema