IMG_5616_100x67

Måsøy kommune mot 2022

Måsøy kommune skal i løpet av våren starte opp det viktige arbeidet med en ny kommuneplan som skal være gjeldende helt fram til 2022. Kommuneplanen er viktig fordi den vil være bestemmende for hvordan vi vil at kommunen vår skal utvikle seg i denne perioden. Onsdag i forrige uke ble arbeidet innledet med et oppstartsmøte.

  1 / 8 
 
 
Håvard Moe, som skal lede prosessen fram til endelig kommuneplan.
 


I arbeidet med kommuneplanen vil alle innbyggerne få en mulighet til å la sin stemme bli hørt gjennom folkemøter, spørreundersøkelser, idébokser, bruk av internett osv. Når kommuneplanen skal behandles i kommunestyret i løpet av 2011 skal det være et dokument som samler alle på tvers av politiske skillelinjer.

Til oppstartsmøtet hadde kommunen invitert et utvalg av personer fra kommunens administrasjon, det politiske miljø og næringslivet. Disse ble utfordret til å si noe om hva de mener om arbeidet som skal igangsettes, og hva de tror vil være viktig å ta tak i for at kommunen skal oppleve en positiv utvikling frem til 2022. Oppstartsmøtet ble ledet av Håvard Moe fra KS Konsult AS som har lang erfaring med denne typen arbeid. Han startet med å peke på noen sentrale trekk ved samfunnsutviklingen som allerede er styrende for småkommuner som Måsøy, og som vil kunne bli forsterket. Spesielt trakk han frem faktorer som urbaniseringa som fører folk fra distrikter til byer, men også eksempler som viser at en stor andel mennesker som bor i byer ønsker å gå motstrøms ved å flytte ut i distriktet.

Håvard Moe utfordret deltakerne gjennom gruppearbeid til "å tegne" Måsøysamfunnet slik de tror det vil se ut i 2022. Gruppene ble også bedt om å skrive ned alle faktorene som de mener vil være avgjørende for at utviklinga skal bli slik. Gruppene var samstemt i at noe må gjøres for å snu den negative folketallsutviklinga. Med utgangspunkt i de innspillene som kom vil det være naturlig å gripe tak i noen sentrale satsingsområder:

 ·  Bolyst/identitet/endringsvilje

 ·  Næringsutvikling

 ·  Infrastruktur

 ·  Gode kommunale tjenester

I løpet av mars og april vil kommunen invitere næringsliv, lag og foreninger, og befolkningen for øvrig til informasjons-/drøftingsmøter. Dette vil danne grunnlag for utkastet til den overordnede delen av samfunnsplanen som skal presenteres på et oppfølgingsmøte den 27. april. Nærmere informasjon om tidspunkter for møtene legges ut på våre hjemmesider fortløpende og gjennom oppslag.

Kontaktperson: Edmund Mikkelsen jr., utviklingssjef, 78 42 40 14.

 

Skjema