ordfører[2]

Mørketid

Da er vi definitivt inne i mørketiden. Solen er under horisontens rand og tiden for levende lys og innekos med juleforberedelser er kanskje denne tids fritidssysler. De to siste ukene har vært av det travle slaget med regionrådsmøte i Honningsvåg, avslutning av prosjektet «Bolyst» både i Honningsvåg og Hammerfest, to dager med folkevalgtopplæring, formannskapsmøte, møte med Finnmarkssykehuset hvor vi gjennomgikk ROS-analyse for ambulansebåttilbudet vårt.

Her kan jeg jo nevne at ambulansebåttilbudet vil bli lyst ut på nytt over nyttår. I dag er som kjent ambulansebåten synonymt med redningsskøyta. Denne er stasjonert i Havøysund, noe vi selvsagt ønsker at den også skal være i fremtiden.

Jeg har også vært i lunsjmøte med NOFO som hadde med seg tre gjester fra Grønland som var på besøk for å se på oljevernberedskapen i kommunen.

 

Både administrativt og politisk er vi inne i ei hektisk tid med mye møtevirksomhet. I neste uke er det kommunestyremøte hvor det bl.a. skal foretas valg til nemder og utvalg, vedtas en rekke reglement og retningslinjer i tillegg til at de folkevalgte skal vedta nye godtgjørelser for politikerne. Her vil jeg gjerne nevne at de godtgjørelser vi har i dag ikke har vært endret de siste 15 år, og at vi ligger langt under det andre kommuner opererer med.

 

I neste måned skal kommunestyret vedta budsjettet for neste år. Jeg håper at partiene også i år kommer sammen for å finne fram til et fellesforslag som er til kommunens beste. Så håper jeg selvsagt at det blir plass til frukt i skolen. Gjerne på bekostning av ordførergodtgjørelsen!

 

Om du har lyst og interesse av å overvære politiske møter i kommunen, er du selvsagt velkommen til det. Alle møter, enten det er formannskap, kommunestyre eller hovedutvalg, er åpne møter hvor publikum og presse har fri adgang.

 

Som ordfører er det hyggelig når dere tar kontakt. Enten det nå gjelder store eller små problemer.

I det siste har disse henvendelsene bla. vært om arbeidet i Strandgata, vann som ble borte, bredbåndsnettet som har sviktet, de nye båtrutene fra neste år, usikkerhet med godstransport og frukt i skolen bare for å nevne noe.

 

Denne gang avslutter jeg «ordførerens hjørne» med å fortelle at jeg fra legehold igjen har fått den beskjeden som ingen av oss ønsker å få. Dette gjør at jeg vil bli borte fra ordførergjerningen en stund fremover og at jeg i dag overleverer nøkkel og ordførerkjede til Tor Bjarne Stabell (H) for «en stakket stund».

Jeg liker å tro at det er i motbakke det går oppover, samtidig som jeg prøver å tenke på at «Det største er ikke aldri å falle, men å reise seg etter hvert fall.»

 

Jeg ønsker dere alt godt i tiden som kommer.

Hilsen Gudleif

Skjema