MØTER OG DÅRLIG SKIFØRE

Uka startet med møte i Vest-Finnmark Regionråd i Hammerfest på mandag. Folkemøtet som Fylkeskommunen og Vegvesenet hadde invitert til tirsdag tiltrakk seg omkring 90 engasjerte innbyggere. Her fikk vi informasjon om vintervedlikeholdet på Fv 889 og om buss- og båtruter samt manglende mobildekning langs Havøysundveien.

Det var meningen at vi også skulle få informasjon om fremdrift og videre planer i forbindelse med renovering langs Strandgata, men et varsel om at det ble innført kolonnekjøring mens møtet pågikk, gjorde at våre gjester måtte kjøre herfra før siste post på programmet ble gjennomført.

Tidligere på dagen hadde formannskapet møte med de samme aktørene, og her tok vi opp mye av de samme tingene som ble diskutert på folkemøtet, bl.a. det at bussen ikke lengre går på signal til Skavvika, at buss og båt ikke samsvarer med kolonnetidene, at det er ulike meninger om båtrutene osv. Vi håper og tror at våre gjester tok våre innspill for «en bedre verden» med seg, og at noen endringer kan finne sted innen kort tid. Men jeg tror nok ikke at det vil finne sted de store endringer før denne sesongen er over og evalueringer er gjennomført i august/september.

Onsdag var den endelig gitt klarsignal for årets første skicup i regi av Havøysund Skiklubb. Forholdene har lenge ligget til rette for nettopp dette og mange små har ventet lengselsfullt. Men så er det dette med vær og klima. Når dagen rant var det gode skiføret forsvunnet, løypene var islagte og avlysning ble eneste alternativ. Nå går vi alle å venter på at skiføret skal komme tilbake slik at skicupen kan komme i gang.

Måsøy i Vekst inviterte torsdag ettermiddag næringslivet til «Kick-off middag» på hotellet. Her ble vi informert om prosjektet «Næringsvillig kommune» og om omstillingsarbeidet kommunen – som omstillingskommune – er inne i.

Kvelden ble avslutte med «Kulinarisk middag» laget og servert av resturantbransjen i Måsøy med mesterkokken Espen Vesterdal Larsen som regissør. At det ble en kulinarisk nytelse vil nok alle som var tilstede kunne skrive under på.

 

Det ryktes om et brukbart fiske utenfor Ingøy og aktiviteten på fiskebruket er høy. Kanskje det blir skreimølje å få til helga for den som ønsker det.

 

Det er helg igjen.

Ta godt vare på hverandre.

 

Hilsen Gudleif

Skjema