leseombud

NÅ KOMMER VINTEREN

De siste værprognoser og en rask titt ut vinduet forteller oss at vinteren er tilbake for fullt og at vi må belage oss på en kald periode fremover.

For noen har vinterens fravær vært et stort savn, for andre har det vært gledelig å kunne slippe snømåking. Men for Skiklubben var det nok en glede å få avviklet nytt renn i skicupen sist onsdag.

 

Internett-tilbudet i Snefjord og Måsøya har vært av heller laber kvalitet de siste årene, er meg blitt fortalt. Nå ser det ut til at dette kan bedre seg i løpet av 2017. Kommunen har fått økonomisk tilskudd til å få dette til, og etter utlysning av anbudet har InfraNord A/S fått tilbudet om å igangsette arbeidet som i korte trekk går ut på å strekke fiber fra Kokelv til nye brukere i Snefjord, samt koble seg på fiberkabelen på Måsøya .

Om du har et ønske om tilkobling må du ta kontakt med InfraNord A/S, enten på telefon 78 47 68 00 eller via selskapets hjemmeside. www.infranord.no

 

Historien om Matts Mortensønn Johansen-Breck som landets leseombudyngste leseombud er en av de hyggeligste saker som har versert i media den siste tiden. Matts gjør en jobb som det står respekt av når han som niåring sitter på biblioteket, i barnehagen eller på Daltun bo- og aktivitetssenter – eller som bildet viser, hos ordføreren - og leser fra bøkene med klar og tydelig røst. Lykke til videre Matts. Dette kan du.

 

Til tross for mye dårlig vær i det siste har fisket etter hvert tatt seg opp. Også på Ingøy er mottaket i gang, men fremtiden for stedet er fortsatt usikker. Vedtaket i Fjordlaks styre om å stenge ned bruket står fast, men driften vil inntil videre gå for fullt. Det er nedsatt et utvalg, med varaordfører Tor-Bjarne Stabell i spissen, som har løpende kontakt med Fjordlaks, og har som mål å få til permanent drift i årene som kommer.

 

Det er ikke noe nytt å fortelle om når det gjelder eventyret om hurtigbåtruten i kommunen. Det jobbes med saken på flere felt, og jeg er forsiktig optimist med tanke på å få et større fartøy i ruten til sommeren. Så snart vi får dette bekreftet – eller avkreftet (noe vi ikke vil akseptere!) – vil vi informere om dette på våre hjemmesider. Men vi har gitt klar beskjed om at vårt KRAV er en større båt enn den som brukes i dag. En båt på størrelse med «Årøy».

 

Arbeidet med å utbedre rasstedet i Ørabakken går for fullt og vil nok holde på en stund ennå. Evakueringen som tidligere var iverksatt er nå opphevet, og alle kan flytte hjem til sitt. Fortsatt vil det bare være en kjørebane i området som reguleres med trafikklys.

 

Har du noen gang vært inne på Måsøy kommunes hjemmeside og trykket på knappen «Explore Måsøy» øverst på siden? Jeg anbefaler deg å ta en titt, for her er det mye god informasjon å få.

Om du klikker på «Ingenting å klage på», som du også finner øverst på siden, får du se en flott reklamefilm fra kommunen vår.

   

Akkurat nå er det vinterferie for skolene, og med det flotte vinterværet som er akkurat nå håper jeg så mange som mulig benytter seg av det og oppholder seg ute i friluft det meste av tiden.

God helg.

 

Hilsen Gudleif

Skjema