veisperring_100x64

Nå starter gravingen...

Da var vi endelig i gang med utskifting av vann og avløpsledningene i Nordre gate og første del av Dalveien.

Som en kanskje har registrert er entreprenør Kåre K. Kristensen AS nå på plass og klar til å starte opp arbeidene med utskifting av vann - og avløpsledningen på strekningen fra kryss Nordre gate - Hjelmsøyveien og opp til Dalveien 20. På denne strekningen skal det legges helt nye vann -, spillvann - og overvannsledninger. I tillegg skal det legges en overvannsledning ned fra Nordre gate til kulverten mellom skolen og Polarhallen. Dette arbeidet vil pågå frem til månedsskiftet november - desember, da skal grøftearbeidene være ferdig.

Så blir det vinterstopp frem til telen igjen går ut av bakken i juni 2011, da ferdigstilles veien med ny asfalt. Det skal bygges fortau fra rådhuset og opp til skolen, og legges ny asfalt i hele Nordre gate og opp til Dalvein 20. Så i løpet av juli måned 2011 vil Nordre gate bli den flotteste gaten i Havøysund.

Frem til desember og i et par uker sommeren 2011 blir dette et anleggsområde med de problemer det medfører. Gaten vil bli stengt for gjennomkjøring i store perioder, med skiltet omkjøring gjennom Fjellveien. Merk at de ikke blir tillatt å kjøre på gangveien på nedsiden av skolen og forbi Daltun. Dette er gang - og sykkelveier og skal kun brukes av disse trafikantene. Vi vil så langt det er praktisk mulig holde adkomsten til eiendommene åpen for beboerne, med innkjøringen til tomtene kan bli stengt et par dager når arbeidne pågår rett utenfor den aktuelle eiendom. Det vil hele tiden være gang og sykkelvei forbi anlegget, avgrenset med sperregjerde, slik at en kan gå til og fra eiendommene.

Vi vil hele tiden ha forsøke å ha vannforsyning til boligene. Dette løser vi ved å legge et midlertidig forsyningsanlegg på bakken med tilkobling til utekranene på boligene der det er mulig. Hvor det ikke er utekrane må det foretas tilkobling til annen krane inne i boligen med slange f. eks. gjennom en ventil. Entreprenøren vil ta kontakt med hver enkelt huseier for å løse dette.

Der det er problemer med at stikkledningen fryser om vinteren anbefaler vi at det legges varmekabel på den nye inntaksledningen. Ta kontakt med entreprenøren så tar han med kabel helt fra anboring. Stikkledningen er hver huseiers ansvar og eventuell varmekabel må huseier koste selv. Prisen ligger på omlag kr. 90,- pr. meter.  Vi anbefaler også at det monteres utvendig stoppekran. Entreprenøren kan levere og montere teleskopkrane for en kostnad på omlag kr. 3 000,-.

Vi ber om forståelse for at området blir et anlegg en periode, med de problemer det medfører. Vi ber om at det skilt og anvisninger som blir gitt blir fulgt, så unngår vi uhell og kan se frem til sommeren 2011 med ny asfaltert vei og fortau til glede for skolebarna, langs nedre del av Nordre gate.

Skjema