NorLines 001_150x127

Nor Lines Havøysund er best

Nor Lines Havøysund fikk prisen for beste bedrift i Nor Lines - systemet uansett størrelse i 2007. Det var på et møte i Stavanger torsdag 28.februar for samtlige Nor Lines – agenter i Nord-Europa at Jan Hermann Lyder fikk medaljen.
- Det har vært lange dager for å få bedriften opp på dette nivået. Nå går det bra, forteller Jan Hermann.

Prisen ble begrunnet med at Nor Lines Havøysund er den mest lojale bedriften i systemet, den bedriften som kommer med mange forslag på nye løsninger, samt at det har vært stor økning i godsmengden i Havøysund.

 

På spørsmålet om hva han synes om å få denne prisen, sier Jan Hermann:

 

- Det har vært lange dager for å få bedriften opp på dette nivået. Nå går det bra. Vi satser på nye løsninger og fornøyde kunder. En av grunnene til at bedriften går så bra er fordi det er en far - sønn bedrift. Jan Harald er godt skolert og har mange gode ideer. Han må få halve æra for at det har godt så bra.

 

 

Jan Hermann startet bedriften 1.11.2001. Han måtte da stille personlig garanti for drifta. Garantien var på kr. 400.000. Bedriften går nå så godt at denne garantien for lengst er borte. Bedriften måtte en gjennom en kraftig omstilling da bedriften gikk over fra å være en Nor-Cargo-bedrift til å være en Nor Lines-agent. Det var mange røde tall i regnskapet da.

 

- I februar 2006 gikk det 83 tonn over kai. I år gikk det 279 tonn i samme måneden. Dette er et eksempel på økningen i godsmengden, forteller Jan Hermann

 

I dag er det to hele stillinger i bedriften, samt to deltidsstillinger. Antall deltidsstillinger skal utvides til tre i den nærmeste framtid. Ny truck er nettopp kjøpt inn og enda en skal leases. Lastebilen skal også skiftes.

 

Nor Lines Havøysund leier inn biler for transport. Bedriften har skapt to arbeidsplasser i Lakselv ved at Hako Transport kjører for Nor Lines Havøysund.

 

I 2006 var overskuddet over 100.00 kroner. I 2007 blir det vesentlig høyere.

 

- Bedriften har store planer videre som jeg ikke ønsker å offentliggjøre ennå, forteller en fornøyd Jan Hermann Lyder i Nor Lines Havøysund.

 

 

NorLines 001
Jan Hermann Lyder i Nor Lines Havøysund med medaljen for beste Nor Lines bedrift.

Skjema