jan2017

NYTT ÅR – IGJEN

Jeg synes jammen meg ikke det er lenge siden vi noterte at vi var inne i et nytt år.

Jeg synes jammen meg ikke det er lenge siden vi noterte at vi var inne i et nytt år. Nå er vi der igjen. Det forteller oss bare at tiden flyr like fort som en gråspurv runder hushjørnet.

 

Året 2017 har startet rolig på alle fronter, og de få dagene med uvær som har høvlet over oss i det siste har heldigvis ikke ført til annen skade enn stengte veier. Det må vi da tåle. Vinteren er heldigvis tilbake med både snø og frost. Slik skal januar være. Etterhvert vil vi nok se en og annen skiløper dukke opp i flombelyste skiløyper på kveldene. Mange tenker nok også på at dette er tiden for mølja – torsk, lever og rogn – og det er helt riktig. Fiskerne er i full sving med å tilfredsstille våre behov på nettopp den fronten, så det blir nok mølja til alle som vil ha.

 

Det er nå mer enn tre uker siden sola igjen begynte å klatre oppover himmelranden. Selv om vi ennå ikke kan se solskiva merker vi godt at det blir lysere for hver dag som går.

Det er noe spesielt med januar. Vi ser liksom frem mot noe. Blir inspirert, motivert og gladere til sinns. Ingenting er vel gledeligere på denne årstiden enn å se unger som leker ute i snøen, enten det er på ski, med akebrett eller å bygge en snømann eller fire eller hva de nå måtte finne på.

Sist onsdag var skicupen i gang igjen, og i et nydelig vintervær med gnistrende skiføre og måneskinn var det 60 små og store som stilte på startstreken. Hurra for Skiklubben.

Akkurat nå velger jeg meg januar!

 uke2ordf – Kopi[1].JPG

Det begynner å bli lenge siden vi så noen Røde Kors aktivitet i kommunen. Pr. i dag er det kun tre personer som har påtatt seg ansvaret for - i hovedsak - å ta seg av hytta som ligger på Bakfjordfjellet. Kunne du tenke deg å være med på en restart av Havøysund Røde Kors? Da tror jeg Geir Inge Hanssen ville blitt fornøyd om du tok kontakt med han.

 

Fylkeskommunen har sendt takst- og billettjusteringer for kollektivtrafikken for 2017 på høring til kommunene med svarfrist 20. januar.

Det er ikke de store endringer som foreslås, men at bilfrakten til fergeløse samfunn skal stige så radikalt aksepterer vi selvsagt ikke. Dette gjelder steder der biler må heises på land eller om bord. For oss gjelder dette Ingøy og Måsøy.

Fra kommunens side har vi tidligere meldt fra om vår misnøye omkring dette og det vil vi selvsagt gjøre denne gang også. Det kan ikke være slik at reisende til og fra fergeløse samfunn skal straffes økonomisk for at fylkeskommunen ikke har tilrettelagt for ei bedre ordning.

Jeg har forresten vært i kontakt med fylkeskommunen/Boreal med tanke på båtrute til Ryggefjord ifbm. påsken. Dette ser ut til å ordne seg.

 

I året som er gått har kommunene blitt «dynget ned» av reformer fra landets øverste hold. Reformer som i all hovedsak er ment å sentralisere samfunnet og – frivillig eller ved tvang – be folk ta snippveska si og finne seg et annet sted lengre sentralt i landet å hente sitt økonomiske utkomme fra. Vi fryktet at det samme ville skje i forbindelse med politireformen, men i denne omgang ser det ut til at vi «berger» lensmannskontoret i vår kommune. Men vi mistet fiskerikontoret. En fiskerikommune uten et fiskerikontor høres ikke helt bra ut. Et fiskerikontor som har vært i kommunen vår i omkring 40 år.

Det er ikke all utvikling som smaker like godt!

 

Litt sent kanskje, men allikevel; godt nyttår!

Hilsen Gudleif

Skjema