Ordførerens hjørne 17

Ordførerens hjørne 17. september

Ei fantastisk uke går mot helg, og for mitt politiske engasjement ble mandagskvelden og natta en gledelig opptur. Etter møte i valgstyre, ble det valgvake – før kvelden ble avsluttet foran TV`en.

I Måsøy var det tydelig at man ønsket et regjeringsskifte, og de tre partiene, AP, SP og SV, som Jonas Gahr Støre hadde lansert som «plan A», fikk hos oss til sammen 71,53 % av de avgitte stemmene.
Vi landet i tillegg på en valgdeltakelse i kommunen på 67 %, som er helt fantastisk. Nå blir det spennende politiske tider fremover, og jeg ser veldig lyst på fremtiden for distriktene.

Covid-19
Denne uka har jeg for første gang siden mars 2019 ikke noe spesielt å melde om

Formannskapsmøte
Tirsdag morgen var det formannskapsmøte, hvor vi blant annet innstilte på kandidat til ny kommunedirektør. Kommunestyret gjennomfører endelig ansettelse torsdag 23. september.
I møtet fikk vi også litt informasjon om kommunens økonomiske tilstand. Vi ble forelagt 2. tertialrapport fra administrasjonen, og var ikke veldig tilfreds med det økonomiske driftsresultatet, og vi har bedt om et «dypdykk» i dette i neste kommunestyremøte.
Vi har hatt, og har, noen organisatoriske utfordringer i administrasjonen, men begynner å få på plass de aller fleste funksjoner. Dette vil forbedre driften, og gjøre hverdagen enklere for de som til tider har gjort flere personers jobb.

Barn, ikke brud
Årets TV-aksjon nærmer seg, og nå er det åpnet for registrering av bøssebærere.
Kan du tenke deg å bli med på årets viktigste tur, søndag 24. oktober, så kan du melde deg på her: TV-aksjonen NRK 2021 (blimed.no)
Vil du være med i komite, så er det bare å registrere deg her: Registreringsskjema for frivillige (mobilise.no)
For firma som ønsker å bidra, kan man lese mer om mulighetene her: Næringsliv (blimed.no) 
Nå kan vi virkelig vise hva som bor i oss i Måsøy kommune.

Generalforsamling FIMIL
Denne uka har det vært generalforsamling i Finnmark Miljøtjeneste, hvor Tor Bjarne Stabell fra Måsøy ble gjenvalgt som styremedlem.
I møtet diskuterte vi også det nye gebyret som er innført på miljøstasjonen. Mange har reagert på dette gebyret som FIMIL pålegger oss innbyggerne. Dette er dessverre nødvendige grep som er tatt for å klare selvkostregnskapet. Det er forurenseren som skal betale, og da må innbyggerne bli bedre på sortering.
Jeg har også fått bekreftet at om ikke lenge vil vi ha en glass-/metallcontainer i sentrum, som gjør sortering og levering av slikt enklere.

«Maktesløshet er det verste velgere vet når det gjelder politikere.»
Thorbjørn Jagland

Mens du har lest dette, befinner jeg meg forhåpentligvis på en fjelltopp på Rolvsøy med hagle og ryggsekk, på jakt etter ryper og harer.

God helg
Bernth R. Sjursen

Skjema