Storvika sol 2[1]

Ordførerens hjørne 30.08.19

Herlige sommertemperaturer de siste dagene- og tropenatt registrerte jeg i natt! Kirkedalen har stått uasfalterte siden asfalten ble tatt av vårflommen. Etter flere henvendelser har jeg fått bekreftet fra Torkjell Johnsen i Vegvesenet at asfalteringen starter opp neste uke og vi får nytt dekke på veien fra Snefjord opp mot Bakfjordfjellet.

Nok en uke er passert og denne uken har vært full av begivenheter. Skolen har startet opp -106 elever er det ved Havøysund skole dette skoleåret og 7 på Gunnarnes skole. Det er ikke dårlig.

ordfører 1.jpg

Et nytt tilbud til barn og unge, ja, kanskje voksne og, ble åpnet med brask og bram på onsdag: En BMX-bane som har kostet nærmere en million og som er det eneste i sitt slag i Nord-Norge. Det jobbes iherdig på alle hold for å legge til rette for gode oppvekstvillkår i kommunen. Etter åpningen av BMX-banen deltok jeg på et informasjonsmøte på biblioteket om mulig oppstart av 4H. Mange interesserte møtte opp. Om det blir oppstart vites ikke på nåværende tidspunkt, men vi krysser fingrene for det!

Det har vært en del skriverier og snakk om tannhelsetjenesten i Måsøy og jeg har vært på tråden til fylkestannhelsesjefen titt og ofte den siste tiden. Jeg har hele tiden blitt forsikret om at Måsøy skal være sikret tannhelseklinikk og alle de lovpålagte tjenester innenfor tannhelse. Tannlegen som er her nå går av med pensjon og det har derfor vært snakk om å gå over til ambulerende tannlege fra nyttår. Vi håper fylkeskommunen får inn søknader på stillingen så vi får en fast tannlege i kommunen. Det er også viktig at vi alle støtter opp om tannlegen vår på samme måte som vi støtter opp om nærbutikken, slik at grunnlaget er der for den nye tannlegen, og han har mange som bruker han.

ordfører 2.jpg

Onsdag var NRK her en hel dag og gjorde intervjuer med store og små. De reiser rundt i hele Finnmark og dekker valget. Fint å få oppmerksomhet fra media om kommunen. Virak ble det og da Trygve Slagsvold Vedum var i Måsøy på besøk. En hyggelig kar som mange fikk hilse på. Håper det hjelper på valgdeltakelsen å få litt blest rundt valget. Jeg har et mål om at valgdeltakelsen skal komme over 60 prosent som er landsgjennomsnittet. Ved siste kommunevalg lå Måsøy på 55 prosent. Det er i dag 10 dager igjen til valget. Husk å stemme!

ordfører 3.jpg

Søndag 1. september er det felles ordførertur i hele Finnmark. Turen i år går til Storvika. Det er meldt nydelig vær så jeg håper mange møter opp og har med seg grillmat og kaffe. Vi samles på rådhusplassen kl 1200 på søndag.

Få også med deg Nasjonal bibliotekdag. Den vil feires på biblioteket den 4. september kl 1300. Lillian inviterer og jeg vil fortelle hva jeg som flittig bruker av biblioteket leser - og ikke minst blir det quiz og knask!

Skjema