ordfører 9

Ordførerens hjørne 9. juli

For ei fantastisk uke det har vært. Kunst- og Kulturfestivalen "Perla" ble en suksess, og været bidro selvsagt til at dette ble en sommerfest som vi vil huske. Allerede er man begynt å snakke om neste års "Perla", og så snart sommeren er lagt bak oss vil man gå i gang med planleggingen.

Det har vært mange stolte øyeblikk, spesielt når barn og unge har deltatt med sin iver og glede. Det har vært gateløp, tur med «Elias», danseoppvisning, dans og allsang i festivalteltet, sjømatmiddag, kunstutstilling, malekurs, «Sommerskuta», museumsutstilling, kirkekonserter, osv. Bobilcampen har hatt mye besøk, så det er nok mange tilreisende som også har fått med seg noen av aktivitetene denne uka. Jeg vil her trekke frem Morten Ramberg Eliassen, som på eget initiativ inviterte gjestene på bobilcampen med på båttur for å møte «Statsraad Lehmkuhl», et klassisk eksempel på nordnorsk gjestfrihet.
Jeg vil også takke Marthe Stabell og Nancy Camilla Chaaboun Jørgensen som sporty stilte opp og ble med Sommerskuta på seiling som våre ambassadører.

Tusen takk til alle som har bidratt til arrangementene, og tusen takk til alle som har deltatt. Det er dere som skaper bolyst!  
Allerede nå kan du merke av datoer for neste «Perla», som arrangeres 1. – 7. juli 2022.

Er det slutt nå?
Selv om «Perla» er avsluttet for i år, er det mere som står på programmet. I neste uke starter «Sommeraktiv», som er 13 forskjellige arrangementer for barn og unge. I perioden 14. juli til 14, august kan du lære alt fra førstehjelp til grunnleggende friluftsliv, bli med på overnattingstur, strandrydding, kino, forskjellige idrettsaktiviteter, kafé på Klubb1, osv. Tidspunkter og aktiviteter finner du på ei egen Facebook-side som heter «Sommeraktiv i Måsøy kommune», samt i kommunens aktivitetskalender.
Neste helg blir det endelig Moltafestival igjen, om enn i en mindre skala. 16. – 18. juli blir det arrangert en mini Moltafestival, men med samme ramme med god mat, kafé, musikk og dans. Hos Molta innredes det i disse dager ny pub; «Innseilinga pub», som blir et fint tilbud til gjestene.
I slutten av juli blir også tradisjonell bryggedans på Ingøy, så her er det bare å henge med.
 

Savner du arrangementer på aktivitetskalenderen? Send en e-post med informasjon, tid og sted til servicetorget@masoy.kommune.no så legger de det inn.

Covid-19
Denne uka har jeg ikke hatt lyst til å tenke på Covid-19, men man er jo nødt til å følge med. Det ser heldigvis greit ut i området rundt oss, selv om vi ser at Tromsø har en bekymringsfull smittesituasjon.Det europeiske smittevernbyrået ECDC oppdaterte i går sitt smittekart, og der ble Troms og Finnmark endret fra grønn til oransje. Dette kan få betydning for våre reiser, men også for turister. Grønt nivå gir som kjent klarsignal for reiser internt i Schengen og Storbritannia, uten karantene. Her må man bare følge med på reiserådene som dukker opp. Forøvrig vaksineres jevnt og trutt hos oss, og med enkle nasjonale smitteverntiltak er det mulig å leve tilnærmet normalt i Måsøy kommune.

Brev til kommunalministeren
2. juni gjorde jeg en henvendelse til kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup vedr. bredbånd, mobildekning, DAB-dekning og fiskerihavner.
Denne uka fikk jeg svar, uten at det kom frem hverken lovnader eller løsninger. Allikevel er jeg blitt anbefalt om å henvende meg til spesifikke aktører og forvaltningen, så dette er nok ikke ting som løses i full fart, men må jobbes med på mange kanter. Et eksempel på svar er det jeg fikk om mobil- og DAB-dekning på FV889:
«Innenfor regjeringens føringer kan Nkom vurdere støtte til mobilutbygging på utfartssteder, veistrekninger og lignende, der kommersielle utbyggere ikke finner det lønnsomt å bygge ut, men som likevel har stor betydning for næringsdrift, varsling av hendelser, turisme eller andre samfunnsviktige forhold.»
Videre skriver han at "Kulturdepartementet har vært i kontakt med NRK, som kjenner til at det er mangelfull radiodekning på den aktuelle turistveistrekningen. Dette skyldes ifølge NRK først og fremst manglende tilgang til kraft. NRK er ikke uvillig til å sette opp en eller flere sendere på strekningen, forutsatt at kraft kommer på plass. NRK opplyser at de har dialog med utbyggeren av DAB-nettet, Telenor, med tanke på å få på plass nødvendig infrastruktur."
Jeg har tidligere vært i kontakt med både Repvåg kraftlag og Telenor, så nå er det bare å jobbe videre på det sporet.

Besøk på kommunale arbeidsplasser
I kommunen er det mange som jobber i kulissene for at samfunnet skal gå rundt, som kanskje er usynlige for de fleste innbyggerne, men som også kjenner på et forventningspress om å levere topp kvalitet i hverdagen. Denne uka har jeg vært på mange besøk og snakket med kommunalt ansatte og noen ungdommer i sommerjobb. Dette ser jeg som en viktig del av min jobb, og det gir meg veldig mye å komme litt «under huden» på hvordan vi driver kommunen, og hvordan vi kan utvikle den videre. Utgangspunktet for samtalene var egentlig; hva kan vi som politikere bidra med for å forbedre hverdagen – og kanskje spesielt i forbindelse med budsjettarbeidet?
Jeg har vært på sykehjemmet, hos hjemmetjenesten, psykiatritjenesten, barnehagen, fritidsklubben og biblioteket. Jeg har møtt så mange flotte mennesker som gir av seg selv for at alle skal ha det bra i kommunen. De har sine utfordringer, men også – som ventet - veldig mange gode ideer til utvikling av tjenestene. Alle disse innspillene har jeg tatt med meg, og vil bruke de i det videre politiske arbeidet. Nå går det mot sommerferie, og jeg vil fortsette på min besøksrunde etter ferien. Takk for kaffen og praten.

 

«Kanskje samtalens kunst nettopp er å få andre til å utfolde seg.»

John Steinbeck

Nå blir det noen uker pause fra «Ordførerens hjørne». Noen feriedager, møtedager og reiser gjennom sommeren gjør at neste utgave ikke kommer før fredag 20. august. Jeg er for øvrig sånn høvelig tilgjengelig hele sommeren på tlf. eller e-post, men i uke 29 har varaordføreren min rolle, og er å treffe på tlf. 950 84 635, eller e-post varaordforer@masoy.kommune.no

Jeg ønsker dere alle en riktig god sommer.
Bernth R. Sjursen

 

 

Skjema