PINSE, KONFIRMASJON OG 17. MAI

Det går mot ei lang helg med mye spennende på programmet. Søndag - 1. pinsedag – er det konfirmasjon i Havøysund kirke hvor 7 ungdommer er i ferd med å tre inn i de voksnes verden. Mandag – 2. pinsedag – er det konfirmasjon på Måsøy hvor 2 av stedets innbyggere skal «stå for presten», som det het i de gode gamle dager.  Jeg ønsker alle sammen lykke til, både med dagen og fremtiden.

 

 

Tirsdag er det 17. mai med alt det dagen innebærer rundt omkring i kommunen. Havøysund er kjent langt over kommunegrensene for de arrangementene som finner sted den dagen. Etter toget slipper vi inn i Polarhallen hvor vi får kose oss sammen med alle de andre over en kopp kaffe med et rikt utvalg av kaker, eller en brus og pølse sammen med lotterier. Når dette dabber av ved 14-tiden, er det tur til Arctic View som står på programmet. Her skal ordfører – sammen med en annen (hemmelig) person avduke minnetavle etter siste sommers besøk av kongeparet.


Så ved 1730-tiden er det tid for den store folkefesten. Denne er det mange utflytta Måsøyværinger som ikke kan gå glipp av, og derfor trekker hjem igjen for å overvære. Her blir det musikk og annen underholdning, tale for dagen, utdeling av kulturprisen og overrekkelse av fagbrev, for å nevne noe. Vi gleder oss stort til 17. mai.


De fleste av oss har registrert at reven nå er blitt så tam at den sitter på trappa og venter på at vi skal låse opp om morgenen. Dette er ikke bra. Ville dyr skal normalt ikke luske rundt husene våre og leke med hundene og ikke la seg skremme av mennesker. Jeg vil derfor oppfordre folk til ikke å mate reven. Dette er et dyr som skal klare seg selv i naturen. Når vi mater slike skapninger blir de vant til at maten kan hentes utenfor huset ditt, og du blir aldri kvitt den. Den kan også bringe med seg reveskabb som lett kan smitte over på hunder. Men den er jo så søt….

Jeg traff på skoleelever her om dagen som var fullt opptatt med å plukke søppel slik at fiskeværet vårt er rent og ryddig til pinsehelga. En flott innsats som jeg takker for. Men jeg vil samtidig – atter en gang – oppfordre oss alle til å ta vare på avfallet selv, og ikke kaste søppel rundt i naturen. Det burde ikke være nødvendig at andre må plukke opp ditt søppel, eller…? I denne forbindelse vil jeg gi honnør til Skiklubben som har hengt opp søppelkasser rundt turløypa og håper spesielt hundeeierne kan bruke disse til å kaste hundelortposen i.

Er du klar over at det midnattsola er tilbake i natt?

Jeg ønsker deg lykke til med alt du måtte delta i denne langhelga.
Gudleif

Skjema