Polsk media

Polsk media på besøk i Havøysund

Onsdag 26. mai hadde Havøysund besøk av ei gruppe redaktører og journalister fra polsk media. Formålet med besøket var å se på nye og spennende reisemål som er ukjent for polske turister, samt lære mer om produksjon og tilberedning av norsk sjømat.
Polsk media

Alle de polske mediefolkene som deltok er sentrale personer som skriver om reiseliv. Deriblant fra Gazeta Wyborcza som er den største avisa i polen, fra National Geographic Polen, Slow Food Polen, polsk tv og radio samt de største reiselivsmagasinene i Polen. Mediefolkene kom med mange positive tilbakemeldinger på det de så og opplevde. De var opptatt av det ekte ved Havøysund og de ble spesielt begeistret for Arctic View.

Oppholdet ble arrangert av Innovasjon Norge Polen, Eksportutvalget for fisk og Nordnorsk Reiseliv. Under oppholdet var det lagt inn omvisning og orienteringer på Klippfisktørkeriet og Tobø Fisk, samt besøk på Måsøy museum og i Havøysund kirke. På kvelden var de polske gjestene invitert på en sjømataften sammen med representanter fra lokalt næringsliv som bidrog til at oppholdet ble en minneverdig opplevelse for mediefolkene.

Eksportutvalget for fisk hadde engasjert Kjartan Skjelde fra Gastronomisk Institutt til å stå for tilberedningen av en nydelig 5-retters middag bestående av laks, kongekrabbe og torsk. Dette ble gjort i tett samarbeid med hotellet sine folk, og et strålende vær gjorde det hele til en fantastisk opplevelse. Kjartan Skjelde har lang erfaring fra topprestauranter samt fra kokkelandslaget som han har vært med å vinne gull både i OL og VM sammen med.

Bilde 004_740x555
Kjøkkensjef Kjartan Skjelde demonstrerer filetering av torsk for de polske mediefolkene
Bilde 009_740x555
Nydelig ramme for en sjømataften på Arctic View
Bilde 011_740x555
Laks som første forrett
Bilde 013_740x555
Kjartan Skjelde orienterer om rettene som skal serveres
Bilde 015_740x555
Innbakt kongekrabbe. Blomsten kunne spises
Bilde 020_740x555
Torsk som hovedrett
Bilde 021_740x555
Mørk sjokoladekake med karamelltopping og syrlig rødsaus

Skjema