Regulering av området vest for Måsøy næringutvikling AS sitt anlegg i Havøysund

Måsøy næringsutvikling AS har søkt om å få etablert et klippfisktørkeri vest for Måsøy næringsutvikling AS sitt anlegg (HFI-anlegget) i Havøysund. Kommunestyret vedtok 26.10. at det kan startes en reguleringsprosess.
Kommunestyret vedtok følgende enstemmig:

Måsøy kommunestyre er meget positiv til etablering av nytt produksjonsanlegg for klippfisk i tilknytning til dagens bygg ved "HFI".
Kommunen opplever økt aktivitet i Havøysund etter etablering av Hermann Export AS. En positiv videreutvikling av denne bedriften er sterkt ønskelig for Måsøy kommune.

Måsøy kommune er hovedaksjonær i Måsøy Næringsutvikling AS som eier HFI-bygget og leier det ut til Hermann Export AS. Det foreligger en avtale hvor Hermann Export AS har rett til å overta HFI-bygget.

En eventuell utvidelse av HFI-bygget til også å omfatte klippfiskproduksjon, må i sin helhet finansieres og organiseres av Hermann Export AS selv, uten  deltakelse av Måsøy kommune eller Måsøy Næringsutvikling AS.

På bakgrunn av informasjon fra Hermann Export AS, kan Måsøy kommune akseptere at det startes  en reguleringsprosess mot vest som tar sikte på å regulere arealet til klippfisk-produksjon/industriformål.

Skjema