skiklubben_100x75

Så ble det lys

Så blei det lys i Dalbotn igjen. Fredag 10. desember ble de første lysene tent i den nye lysløypa. Det er Havøysund Skiklubb som står for prosjektet og er eier av hele lysløypa. Det er også skiklubben som drifter den. En 2000 m lang trase på 3 m bredde snor seg nå i Dalbotn. Men ennå gjenstår ca 200 m å opparbeide, pluss at hele traseen skal påføres et tynt grusdekke.

Bakgrunnen for prosjektet er milde vintre med lite sne. De siste årene har det ikke vær mulig å kjøre løype for skigåing før i månedsskifte februar/mars. Nå kan man om nødvendig leie inn maskiner til å kjøre ut sne i hele traseen. Løypa er dimensjonert for dette. Prosjektet kom også som en følge av ei nedslitt løype med miljøfarlige stoffer i lysarmaturene og nedslitte stolper.

 
Det vil bli et fantastisk nærmiljøanlegg. Det er å håpe at den opparbeide løypa kan bli til glede for hele Havøysunds befolkning både vinter som sommer. Løypa er knyttet opp til både barnehagen og skolen slik at den også vil være lett tilgjengelig for barnehagebarna og skoleelevene.
 
Når traseen er ferdig til våren vil den ha kostet i alt 1,7 mill kr. Takket være tilskudd og gode sponsorer har det vært mulig å realisere prosjektet. Skiklubben har fått tilskudd fra Måsøy kommune, tippemidler fra Staten, tilskudd fra Sparebank1 Nord Norge sitt gavefond, Havøysund Lions, FeFo og bidrag fra Per Asle og May Liss Seppola. Det er hentet inn sponsormidler fra Repvåg Kraftlag og Hermann Export AS. Og selvfølgelig bidrar skiklubben med egne midler. Egne midler som er hentet inn fra 17. mai arrangement og de årlige Dansegalla.
 
Havøysund Skiklubb håper den nye løypa vil bli et viktig trivselstiltak i bygda. Det vil være tent lys i den fra morgenen kl. 09.00 til kveldstid kl. 23.00.
Og bare for å ha nevnt det; neste Dansegalla blir 18. juni 2011. Da håper skiklubben på fulle hus nye inntekter til drift og vedlikehold på løypetrase og skibua .

Skjema