samefolkets flagg

Samefolkets dag er offisiell flaggdag

Samefolkets dag 6.februar er blitt offisiell flaggdag i Norge. I Måsøy kommune vil det bli flagget med det norske og det samiske flagget utenfor rådhuset i Havøysund.
samefolkets flaggFredag 5.12.2003 ble det i statsråd fattet vedtak om at samefolkets dag 6.februar er offisiell flaggdag i Norge.
Måsøy kommune har fått flere henvendelser om hvordan kommunen vil forholde seg til det.

På offisielle flaggdager skal det fra statlige bygninger flagges med det norske flagget. Det er ingenting i veien for å flagge med det samiske flagget sammen med det norske på offisielle flaggdager, men det samiske flagget kan ikke brukes alene fra statlige bygninger på offisielle flaggdager. I forbindelse med andre høytidlige anledninger enn offisielle flaggdager, kan det samiske flagget brukes alene også fra statlige bygninger.

Kommuner og fylkeskommuner avgjør selv om de ønsker å bruke det samiske flagget, og i hvilket omfang. Det samiske flagget kan brukes alene, eller sammen med det norske flagget.

Inntil annet er besluttet, vil Måsøy kommune alltid flagge med det norske flagget på offisielle flaggdager. På samefolkets dag 6.februar vil det bli flagget med både det norske og det samiske flagget utenfor rådhuset i Havøysund.

Skjema