koronavirus

Status Covid-19, Måsøy kommune søndag 23.05.21 kl. 13.20

Vi fikk i dag klokken 12.50 bekreftet vårt første smittetilfelle i Måsøy kommune, som følge av utbruddet i Hammerfest. Denne personen, og nærkontaktene sitter allerede i karantene.

I Hammerfest var det i dag kl. 12.00 påvist 110 smittede personer. I tillegg er det ca. 10 personer som er reist til andre kommuner.
Det er den britiske virusvarianten som er påvist, og med et høyt virusnivå i prøvene er denne veldig smittsom.

Noen få personer som bor i Havøysund har vært i kontakt med personer i Hammerfest som er bekreftet smittet med covid-19. Vi har derfor satt en del innbyggere i karantene i påvente av ny PCR-test på dag 7.
Når vi nå har fått vårt første smittetilfelle må vi være ekstra årvåkne for symptomer, og være veldig forsiktig når det kommer til sosial kontakt.

Blant nærkontaktene til de som er i karantene er det også barn som har vært på skolen, og som følge av dette er elever og lærere i 5. og 7. klasse satt i ventekarantene. Det betyr at disse må vente på negative prøver fra muligens smittede nærkontakter før de kan returnere til skole/jobb.

Totalt har vi nå 27 innbyggere i karantene, i tillegg til elever og lærere som er i ventekarantene.

Vi presiserer at vi anbefaler innbyggerne om å minimerer sosial kontakt. Ikke reis til Hammerfest med mindre det er helt nødvendig. Slik kan vi hjelpe vår nabokommune å slå ned smittebølgen, og kan åpne opp igjen.

Hold ut – hold avstand – hold deg i ro.

Bernth R. Sjursen
Ordfører

Skjema