Stor oppslutning om folkemøte

Mange hadde funnet veien til Havøysund hotell og folkemøtet om det planlagte Snefjord vindpark. Det var satt opp buss fra Snefjordområdet og det deltok ca. 20 stykker derfra. Alt ialt var det ca. 60 stykker på møtet.
Folkemøtet ble arrangert av NVE og var kommet istand på bakgrunn av at Norsk Hydros melding om vindturbin anlegg i Snefjord. Hensikten med folkemøtet var å få fram innspill til utredningsprogrammet som må ligge til grunn for eventuell søknad om konsesjon. Høringsfristen for innspill til konsekvensutredningsprogrammet er satt til 14. mai 2004.

Møtet startet med at NVE informerte om vindkraft generelt i Norge og  saksgangen i denne saken. I den forbindelse kan det nevnes at det er ca. 70 vindturbiner i drift i Norge. De produserer ca. 100 Mw. Det er to store anlegg i Norge; Smøla I og Havøygavelen. Disse to anleggene produserer ca. 40 Mw hver.

Norsk Hydro orienterte mere detaljert om prosjektet Snefjord vindpark. Det ble antydet at hele planområdet ikke vil bli brukt. De hadde skissert inn to mulige områder som kunne produsere 100 Mw hver. Framdriftsplanen ble gjennomgått. En eventuell byggging vil kunne skje i 2007.

I debatten på folkemøtet var det både innlegg for og imot vindturbinanlegg. Det kom gode og konstruktive innspill til konsekvensutredningsprogrammet.

 

Skjema