Avfall 024_100x75

Storopprydding

Nå er det på tide å ta en storopprydding rundt om i kommunen. Flere steder, - også i Havøysund, ligger det store mengder byggematerialer, gamle båter, motorer, bilvrak, plastrør osv. etterlatt ved bygninger, på tilfeldige lagerområder og i terrenget. Dette er svært skjemmende og må bort. Nå er det tid for en storopprydding.

Måsøy kommune er en flott kommune med mange skjønne steder som de fleste av oss ønsker å vise frem slik den egentlig er. Beklageligvis ligger det enkelte steder byggematerialer, oljefat, rør fra gamle oppdrettsmerer, gamle båtmotorer, gamle båtvrak, bilvrak osv. osv. som er til svært stor sjenanse for såvel oss fastboende som tilreisende.

I tillegg er har vi noen eldre bygninger som ikke har fått nødvendig vedlikehold de siste årene og som således snart vil rase sammen. Disse er i tillegg til sjenansen også farlige, da vi kan risikere at de faller sammen over unger som tilfeldigvis er inne i bygget, eller blir tatt av vinden i forbindelse med uvær.

Nå skal det ryddes opp. Og det er den som eier byggene eller gjenstandene som er ansvarlig for at de blir tatt hånd om. Denne type avfall skal leveres til godkjent avfallsmottak og da er det for oss enten Lakselv, Grøtnes eller Alta som er alternativene.

Teknisk sjef vil i løpet av sommeren gjennomføre en aksjon for å få bort avfallet. Vi vil få organisert felles bortkjøring for på den måten få ned kostnadene for eierne av skrotet. I første omgang vil vi be alle som vet han/hun har skrot som skal kjøre bort og som ønsker samarbeid om dette om å ta kontakt med teknisk sjef for registrering.

Send gjerne en mail til ghl@masoy.kommune.no med navn, hav som skal fjernes og hvor det ligger. Kostnadene med opplasting, transport og levering vil så bli fordelt på de som deltar, etter hva og hvor mye som leveres.

Skjema