Bilder 456_100x67

Strålende Timbuktu

Timbuktu og og bandet Damn! gjorde en strålende konsert i Havøysund torsdag kveld som begeistret de vel 160 fremmøtte. Underveis fikk publikum høre monsterhitene "Det løser seg" og "Alla vill till himmelen men ingen vil dø", sammen med flere andre flotte låter innen hip-hop med innslag av reggae og tango (!).
Timbuktu1
Timbuktu med innlevelse og energi. Foto: Måsøy kommune.

Timbuktu vet å dra i gang sitt publikum og etter hvert var det mange små og store som hoppet foran scenen. Etter konserten var det en lang rekke av fans som ønsket både autografer og bilder av artiststjernen og musikerne.

Timuktu og bandet Damn! har spilt sammen siden 2002. Før skoleturneen i Finnmark, som avsluttes med en konsert på Svalbard, har dem gjennomført mer enn 30 konserter i år.

Før konserten i Havøysund sørget kommunen for at de populære musikerne fikk seg en fisketur på sjøen sammen med Svein Mathisen.

Begeistringen var stor når de etter en utålmodig halvtime kunne hale ombord den første fisken. Etter hvert var det flere flotte fisker, både torsk og hyse, som kom over rekka. Gjestene virket oppriktig når de snakket om den "underbara" vakre naturen her oppe og om Havøysund som de kalte en idyllisk og flott  "stad".

Det var noen kjempefornøyde musikere som avsluttet oppholdet i Havøysund med fersk kongekrabbe og sjølfisket torsk på hotellet. Kveldens kokk, Sten Rune Simonsen, fikk spontan applaus fra gjestene for rettene han hadde tilberedt til dem. 

Måsøy kommune vil takke initiativet til Rikskonsertene, MUFI (Musikk i Finnmark) og Finnmark Fylkeskommune som har gjort det mulig å få et så stort navn som Timbuktu & Damn! til konsertturneen i Finnmark!

Timbuktu
Stor trengsel foran scenen. Foto: Bernth Sjursen.
Timbuktu2_740x493
Timbuktu og hans mannskap på vei ut til fiskegrunnene. Foto: Måsøy kommune.
Timbuktu3_740x1110
Timbuktu viser hvordan man spenner sjøbein og fisker samtidig. Foto: Måsøy kommune.
Timbuktu4_740x493
"Denne skal nok få leva" sa Timbuktu om den lille Barentshavtorsken. Foto: Måsøy kommune.
Timbuktu5_740x1110
Svein viser hvordan høtten skal brukes for å løsne torsken fra kroken. Foto: Måsøy kommune.

Skjema