Strandgata

Strandgata

Våren er kommet også til oss. Med sine gode sider og sine plagsomme sider, om en kan si det slik Noen korte tilbakeslag må vi nok forvente uten at det skal ta fra oss humøret. Men jeg minner om reinkalv-ria, pinse--ria og eventuelle andre rier som jeg ikke har full oversikt over.

Strandgata_2.JPG

Klagene over kvaliteten på veien langs Strandgata har vært mange både denne vinteren og så langt denne våren, noe som for så vidt ikke er uvanlig når man daglig må ferdes i et anleggsområde.  Vårløsning, telehiv og nedbør gjør selvsagt ikke situasjonen noe bedre.

Både kommunen og Vegvesenet er allikevel takknemlig for den tålmodighet publikum tross alt har vist i denne perioden. Både kommunen og Vegvesenet har – så utrolig den enn kan høres ut – hatt fokus på å holde veien i best mulig kjørbar stand i perioden, men dette har vært en vanskelig oppgave til tider. Vegvesenet gir for øvrig melding om at dette er et tilbakevendende problem ved alle lignende prosjekt rundt i fylket når vårløsningen setter inn.

Prosjektet Strandgata er et samarbeidsprosjekt mellom fylket/Statens vegvesen og kommunen. Kommunen bytter ut alt av vann og avløp samtidig som fylket/Statens vegvesen i realiteten bygger ny vei, fortau og asfalt. Arbeidet pågår fortsatt for fullt og mange lurer på når dette skal ta slutt. Til det kan jeg si følgende; området er neppe så klart for 17. mai-toget at vi kan garantere at nyskoene ikke får seg ei utfordring, men gledelig er det å kunne meddele folket at 21. juni skal prosjektet være ferdigstilt. Da får vi antakeligvis den flotteste hovedgata i verden!! Dette inkluderer også Ørabakken. Når det gjelder Strandgata ut mot Hallvika er situasjonen en annen. Statens Vegvesen vil ikke gi oss noen forhåpninger om dette før nåværende prosjekt er ferdigstilt fordi en ikke ønsker å åpne større gravearbeider på en allerede belastet vei, men kommunen er i løpende dialog om dette og håper selvsagt at fylket finner midler til å gjennomføre også den delen av gata.


Utbygginga på Slippen er inn i en avsluttende fase. Det er trivelig å se at det skjer noe nytt i bygda vår, og at bedriften satser millionbeløp for å trygge fremtiden både for bedriften, ansatte og kommunen. Den nye kranen, som visstnok skal være den største i nord-Europa, vil kunne løfte fartøy på hele 80 tonn. «Blåkranen» vil bli et lande- og varemerke for Havøysund og vil gi bedriften flere ben å stå på i årene som kommer. Dette er spennende.

Det vil alltid være møtevirksomhet i kommunen. Det være seg formannskap, kommunestyre, hovedutvalg m.v.  Etter møtene legges det referat ut på kommunens hjemmeside under Politisk virksomhet/sakspapirer og kontroller. Her kan alle gå inn å lese om de vedtak som politikerne fatter.


Etter at det ble lagt nytt kunstgress på fotballstadion for et par år siden, er det gamle gresset rullet sammen og ligger lagret i området. Om det er noen som ser seg nytte i dette, er det bare å forsyne seg. Du får det vederlagsfritt mot at du henter det selv. Kanskje noe for reindriftsnæringen som underlag i innhegninger? Interessert? Da kontakter du teknisk etat.


Sist onsdag fikk jeg se hva kreative 1. og 2. klassinger er i stand til å skape. Med sin klovneutstilling på biblioteket fikk publikum presentert klovnefigurene som elevene hadde laget sammen med tekst som hver enkelt elev selv hadde skrevet. Publikum fikk servert saft og snacks – eller kaffe for de som ønsket det – av to levende klovner. Dette var dagens høydepunkt
klovn.jpgKlovn2.jpg

Dagens andre høydepunkt var konserten med Ola Bremnes og Ensemble Noor i en godt besøkt kirke.

Dette er jo en artist som de aller fleste kjenner til, så noen nærmere presentasjon fra min side skulle være unødvendig. Men at publikum var fornøyd etter konserten er det vel liten tvil om.

Noen gikk på aprilspøken min i forrige «Ordførerens hjørne». Men ikke du vel?

Sjura er i ferd med å skape et hjem for sin make og sine fremtidige barn. Det sies at om hun bygger høyt blir det en tørr og varm sommer. Motsatt når hun bygge lavt. Her hos oss er dette vanskelig å finne ut av så lenge kraftlinjestolpene er det eneste hun har å ty til….

 

Følg med – og god helg.

Hilsen 
Gudleif

Skjema