TÅKE OG MÅSEGGTID

Etter mange dager med sol og sommervarme og temperaturer som vi sannsynligvis aldri før har opplevd i april, kom tåka sigende og la seg som ei tykk dyne rundt oss. Landskapet trenger fuktighet, og i stedet for pøsregn er kanskje tåke å foretrekke?

 

taaka2.JPG
Svartbaken har begynt rugingen og allerede forrige helg fant vi de første eggene. Gåsa, viper, tjeld, storspove, bekkasin og alle disse naturens skjønnheter er tilbake og minner oss om at det nå er vår og grotid. Kanskje kan vi sette potetene i jorda en måned tidligere enn før. Dette kan bli veldig spennende.

Vi går jo en spennende tid i møte på mange vis. Det største er selvsagt kommunereformen og hva den vil bety for Måsøy kommunes fremtid. Mandagens folkemøte på hotellet, hvor hele 110 innbyggere møtte fram, skapte engasjement og som politikere fikk vi mye av de tilbakemeldinger vi ventet på.  At noen er for en kommunesammenslåing med Hammerfest og Kvalsund er selvsagt ikke overraskende. At flertallet – slik jeg tolket det – er for at vi fortsatt skal bestå som egen kommune, (med de konsekvenser det gir?!) var nok heller ingen stor overraskelse. Men usikkerheten for fremtiden  - alene eller sammen med andre – preger nok mange av våre innbyggere enda.

Det som skjer fremover nå er at det vil komme en informasjonsbrosjyre i alle postkasser rundt omkring i kommunen, og at det blir iverksatt rådgivende folkeavstemming fra 18. til 30. mai. Her har jeg en oppfordring til alle kommunens innbyggere: Det er viktig at så mange som mulig – helst alle stemmeberettigede – deltar i avstemmingen. For at avstemmingen skal ha noen mening, bør minst 60% av de stemmeberettigede delta – mener nå jeg da.

Banken i Havøysund er i ferd med å forsvinne. Det samme gjelder minibank og nattsafe. Endelig dato for når dette skjer er ennå ikke fastsatt, iflg. opplysninger fra banken, men det vil i tiden etter nedleggelse bli åpnet for bankdager etter behov fra publikum. Det vil ikke bli mulig å få ut kontanter på slike bankdager, da den fremtidige banktjenesten vil bli kontantløs. Banken har vært på pensjonistforeningens møte og informert om de endringer som kommer.

Strandgata har ført til mange klager – også til ordføreren. Jeg har i dag – 3. mai – vært i kontakt med fylket – som eier veien!! – bl.a. med tanke på de utfordringer dette skaper for tungtransporten både fra Hallvika og fra Tobøfisk.  Fylkets representant presiserer at så lenge arbeidet med veien pågår er dette en anleggsvei, og at de ikke kan garantere for at det blir gjort store utbedringer underveis, men at de nå konsentrerer seg om ferdigstillelse. Vi må med andre ord belage oss på dårlig standard frem til St Hans.

Jeg vet ikke om sommervarmen fortsetter, men jeg vet at jeg tar meg langhelg på hytta vår på Ingøy. Kanskje finner vi flere måsegg.


Ha det fint.
Hilsen Gudleif

Skjema