TAKK

Å miste en av sine aller nærmeste er noe av det tristeste et menneske kan oppleve. Før eller siden vil dette ramme de fleste av oss, og vi må belage oss på ei tid med sorg og savn. For noen kan sorgprosessen vare over lang tid, mens andre igjen evner å komme tilbake til hverdagens gjøremål etter kortere tid. Uansett vil et slikt tap henge ved oss resten av livet.

For noen dager siden fikk jeg besøk av en som har opplevd nettopp dette for kort tid tilbake, og som i denne tunge tiden allikevel synes det er riktig å rette en takk og fortelle hvor privilligert vi er i Måsøy kommune – et lite kystsamfunn med ca. 1200 mennesker som kanskje har Norges flotteste helsevesen -  når sykdom rammer oss.


Kjell Bjørgan mistet sin kone Jorunn like før jul etter lang tids sykdom. I et åpent brev til kommunen – som han har bedt meg offentliggjøre på denne siden – skriver han;

«I en tung høst og førjulstid med et sykdomsbilde som bare har en utgang, blir vi fulgt opp av et team med fantastiske mennesker som virkelig bryr seg, og som nesten føles som en del av familien.  Innsatsen til disse profesjonelle hjelpende engler har vært en enorm støtte for oss pårørende og førte til at pasienten fikk sitt siste ønske oppfylt: Å få sovne fredfullt inn hjemme med sine kjæreste rundt seg. Jeg vil derfor rette en stor takk til dere alle som har bidratt til dette. Ambulansepersonell, sykepleier, lege og hele Måsøy kommune som evner å prioritere helse og omsorg på en slik måte.»


Dette er selvsagt rørende lesestoff, men det forteller oss også hvor godt vi har det i vår lille kommune når det gjelder helse og omsorg. Jeg har også registrert at det finnes en facebookside som heter «Framsnakking i Måsøy» som også fremhever dette i flere innlegg både hva gjelder hjemmetjenesten og helsevesenet generelt. Dette er noe vi skal være stolte av og som vi selvsagt skal videreføre til de som har behov for disse tjenestene i fremtiden.

Onsdag var hele fylket samlet til møte i Lakselv for å diskutere kollektivtrafikk og rutetilbud i fylket. Her var det mange som fikk luftet sine meninger og sluppet ut sine frustrasjoner i denne forbindelse. Noen snarlig endring av rutetilbudet vil nok ikke skje før en eventuell evaluering i august/september, men fylkeskommunen tok med seg sine notater og lovet å se på alle innspill som kom. Fra vår side ble det bl.a. ytret ønske om et større fartøy i sommermånedene. Kommunen har for øvrig sendt inn forslag til endringer etter siste formannskapsmøte. Om det blir hensyntatt gjenstår å se. 

I dag er det nøyaktig 3 måneder siden min siste kreftoperasjon (du verden som tiden flyr!), og ofte får jeg spørsmål om hvordan det står til med meg. Til det kan jeg si følgende; I går var jeg på sykehuset i Tromsø for kontroll, og her var alle prøver og tester bare positive. Jeg føler meg i fin form og skal gjøre mitt beste for å utføre ordførergjerningen i tiden som kommer.

 

Ta vare på hverandre og nyt livet.
God helg.

Hilsen Gudleif

Skjema