Logo_100x78

Tiltakssonen 20 år

7. og 8. april markeres 20 års jubileum for tiltakssonen i Alta. Arrangører er regionrådene i tiltakssonen – Nord Troms Regionråd, Avjuvarri Urfolksregion, Øst-Finnmark Regionråd og Vest-Finnmark Regionråd, pluss Karlsøy kommune.

Statsråd Karl Eirik Schjøtt Pedersen og høyres leder Erna Solberg vil være til stedet og vil fra sine ståsted si litt om tiltakssonen og forhåpentligvis ha positive tilbakemeldinger om tiltakssonens innhold i framtida. Vi har også invitert samtlige stortingsrepresentanter fra Troms og Finnmark, fylkesordførerne og fylkesmennene i Troms og Finnmark. Selvfølgelig er alle ordførerne i kommunene som er berørt av tiltakssonen samt alle andre som måtte sitte i regionrådes styrer/organer til stedet under jubileet.

Jubileumskonferansen går over 2 dager. Første dag gjør man et tilbakeblikk og ser hvor man står i dag. Mens andre dag blir viet framtida. Direktør Sveinung Eikeland fra Norut Alta gjør et historisk tilbakeblikk på tiltakssonen første dag mens han dagen etter gjør seg noen refleksjoner for framtida.

Det blir også tid til debatt. Redaktør Rolf Edmund Lund fra Altaposten og sjefredaktør Hans Kristian Amundsen leder debattene henholdsvis første og andre dag.

På kvelden den 7. April er det invitert til festmiddag. Tidligere statssekretær i Syse-regjeringen Odd Richard Olsen blir toastmaster. Odd Richard Olsen var statssekretær for med særlig ansvar for Nord-Norge. Han er vel den som i sin tid som var den sterkeste pådriver i regjeringen for de tiltakene og virkemidlene som ble vedtatt.

Program

 

Skjema