Hundebæsjposer i søppla

Vårens vakreste eventyr

Det har vært mildvær en periode, noe som har ført til at mange har fått smake litt på vårfølelsen, og drømmer om lysere og varmere tider. 

Midt i denne idyllen har vinteren kommet tilbake, men det som verre er; det har kommet inn mange klager og meldinger til kommunen på hundeeiere som ikke tar vare på hundenes etterlatenskaper. Dette setter selvsagt sitt preg på vårfornemmelsen og det inntrykket man får av Havøysund – både for besøkende og fastboende.
På denne bakgrunn oppfordres hundeeiere til å ta ansvar – slik at man har med seg poser når man går tur, og at man tar opp etterlatenskapene etter sine hunder. Det gjør det så mye triveligere for omgivelsene.
Det er spesielt viktig at man som hundeeier passer på i forhold til områdene der barn leker. Det har vært gjentagende episoder rundt skolen, barnehagen og lekeplasser – der hunder har gjort fra seg uten at dette er plukket opp.
For all del – mange hundeeiere er pliktoppfyllende, men i mildværsperioden har det blitt avdekket at mange har slurvet – og dette fremkommer spesielt tydelig i sentrumsområdet.
Jeg er sikker på at vi kan løse dette problemet hvis alle legger godviljen til - så skal kommunen ta ansvar å skylle vekk problemene når den tiden kommer.

Kommunedirektøren

Skjema