koronavirus

Vi åpner opp fredag kl. 16.00

Smitteverngruppa i beredskapsledelsen har hatt møte i dag, og diskutert situasjonen og tiltakene.

Jeg vil innlede med å takke alle for den innsatsen som er gjort siden forrige fredag, da vi plutselig avdekket 6 tilfeller av covid-19 i Havøysund.
Dette tallet har gjennom uken steget til 11 smittede personer. 7 i gruppa som var samlet for snart to uker siden, og 4 nærkontakter av disse.

Vi har vel alle følt på en stresset og nervøs stemning, men sammen med innbyggerne klarte vi å få oversikt og kontroll på smittesituasjonen.

Tallene viser at det er gjennomført 375 tester, og vi har ikke fått noen treff siden onsdag, noe som gjør oss så trygg som vi kan være på at vi har god oversikt og ikke har fått noe ukontrollert smitte i befolkningen.

Nå sitter 13 personer i isolasjon og 54 i karantene. I løpet av de neste dagene kommer mange ut av karantene, og vi kan gå tilbake til en tilnærmet normal hverdag.

Oppsummert kan vi si at vi har hatt ett smitteutbrudd som har spredd seg til 11 personer, og ingen andre enn direkte nærkontakter har fått påvist smitte.

Alt som har vært stengt disse dagene kan derfor åpne igjen i dag kl. 16.00.
I skole/barnehage følger vi også de nasjonale retningslinjene og går tilbake til gult nivå fra mandag. 

Det er viktig å tenke på at ting kan endre seg kjapt, og vi må være årvåkne og klare til å iverksette tiltak hvis det skulle bli nødvendig.

Testbua vil være åpen fra kl. 12.00 fredag, lørdag og søndag.
Hvis du skulle få symptomer på forkjølelse, vondt i halsen og/eller feber må du ikke nøle med å la deg teste.

Bernth R. Sjursen
Ordfører

Skjema