Vinterbilde_145x193

Vinteren er her

Været har vært skiftende den siste tiden med både vind, sludd, regn og solgløtt. Akkurat slik det skal være en novemberdag. I dag ligger snøen hvit og fin over landskapet til stor glede for ungene som har ventet på nettopp dette en stund.

Siden sist har politikere og administrasjonen brukt to av dagene til å sitte sammen i dialogmøter. Dette for at nye og gamle politikere skal få et større innblikk i den kommunale forvaltningen og bli bedre kjent med hva som rører seg innen helsesektoren og oppvekstsektoren. Dette ble positivt mottatt både fra administrasjonen og politikere, og vil bli fulgt opp med nye samlinger til neste år.

Ordføreren har vært et par dager i Lakselv på konstituerende møte i Kommunenes sentralforbund avdeling Finnmark. Her fikk jeg den glede av å møte mange nyvalgte ordførere fra kommunene i fylket vårt som det skal bli spennende å samarbeidet med i årene som kommer.

Arbeidet med Strandgata er godt i gang, og – som forventet – har det kommet inn klager. Det er umulig å forsere området på egne ben uten fare for å drukne, biler tør ikke kjøre av frykt for å forsvinne ned i det ukjente osv. osv. er meldingene jeg får. Vi har selvsagt tatt opp dette med entreprenøren som igjen har lovet å gjøre sitt til at alle vi kan ferdes trygt i området i tiden som kommer. Men jeg må allikevel benytte anledningen til å gjøre oppmerksom på at arbeidet med Strandgata vil pågå over lang tid, så noen ulemper må vi bare akseptere mens arbeidet pågår. Vi får vi heller glede oss til den dagen alt er på plass og ny asfalt er lagt.   

I Havøysund ser det ut til å være en oppfatning om at man kan parkere bilen sin hvor som helst. Dette er jo selvsagt ikke tilfelle, og jeg ber derfor bilistene se etter hvor det står parkering forbudt-skilt. Disse er naturligvis ikke satt der for moro skyld, men for å sikre trafikkbildet. Nå som det går mot vinter og glatte veier er det kanskje betimelig å minne om at det er parkering forbudt langs hele Storvannsveien. Dette for å sikre at brøytebilen har trygge arbeidsforhold og ikke skal måtte svinge mellom biler parkert på begge sider av veien, samt at det skal være trygt å ferdes både for gående og kjørende. Det bor mange barn i området som har dette som sin skolevei! I Hjelmsøyveien er det også et problem med parkering på begge sider av veien. Dette kan medføre at brøytebilen ikke kommer frem, og at veien ikke blir brøytet.  Vi må ta vare på hverandre – også i trafikken.

Høsten er basartid. Kjøp lodd – vinn gevinster. Kanskje vi møtes på basar?

 

God helg.

Hilsen Gudleif

 

 

Skjema