Jan_arvid_johansen_100x122

"Vise på ei Fjøl" Kirkekonsert i Havøysund

Jan Arvid Johansen er invitert hjem for å holde konsert i Havøysund kirke. Konserten "Vise på ei Fjøl" arrangeres i Havøysund kirke torsdag 2. september kl 18.00. Med seg har han Råger Ellingsen på Piano og trekkspill og Kjell Svendsen på bass.
Konserten er i regi av den kulturelle spaserstokken.
Arrangør Kulturkontoret. Inngang kr. 100,-
1251709357000_20090831-022B_2789021708x708r

Jan Arvid Johansen, eller JAJ som han av og til kalles, er en av nord-Norges mest betydende visesangere. Jan Arvid har aldri gjort mye stas av seg. Likevel er han nå med sine over 60 år et nordnorsk ikon, som langsomt og sikkert sprer sine toner lenger og lenger ut over Skandinavia.

Med sin massive bakgrunn i den skandinaviske visetradisjon, i de siste 50 års rocketradisjoner, og med sin samtidige trang til å bruke både elementer fra jazz og verdensmusikk, tegner Jan Arvid sit eget verdensbilde, med kjærligheten, romantikken og naturen som de primære elementer. Jan Arvid har med sin musikk og Helge Stangnes tekster forstått å male et bilde av livet, som er uavhengig av verdens hektiske gang og trenden her og nå.

Jan Arvid Johansen har vært med hele veien fra 60-tallet og vært inspirator for tallrike unge sangere og singer-song-writers. Hos Nordnorsk Visegruppe, Erter,Kjøtt & Flesk, Boknakaran, Tram-teatret, Hålogaland Teater og mange andre steder har han satt sine fotspor.

Men først da Jan Arvid solodebuterte, i 2005, ble hans individuelle talent for alvor kjent i større kretser. Hvor han tidligere hadde fungert som band-medlem og bidragsyter til fellesskapet kom han nå for alvor ut i lyset.

Låter som Tiriltungetid og Du Ber Om En Sang, som han sang sammen med Marit Sandvik, har i de siste årene funnet vei til manges hjerter.

Og hvem kjenner ikke høydepunkter i den store Norske Visesangboken som Hortensia, Norravinnsvalsen og De Mørkeste Dager.

Konserten er i regi av den kulturelle spaserstokken.
Arrangør Kulturkontoret. Inngang kr. 150,- 

Link til Jan Arvids hjemmeside

Skjema