Forsiden/Politikk/Ordførerens hjørne
ALT

Ordførerens hjørne 7. juli

Jeg velger meg et bilde fra Hallvikhaugen i halvårets siste «Ordførerens hjørne». Her er en blanding av skyer, sol og blomstereng – en ekte Finnmarkssommer.

Været veksler fra sol til regn, men når sola skinner og marka tørker dufter det sommer. Innsekter summer, gress og blomster vokser, og livet er deilig i solveggen. Kroppen har liksom et roligere turtall når det står juli på kalenderen.

 

Tiden på kontoret brukes til å rydde vekk dokumenter etter en hektisk vinter og vår, og så er det jo valg til høsten. Hva er viktig for innbyggerne, og samsvarer det med det vi politikere leverer?

Som ordfører er det viktig for meg å være ute og snakke med folk, så i sommer blir det minst mulig tid på rådhuset. Telefon og e-post duger nesten hvor som helst, så det er ingen grunn til å sitte inne på kontoret når folk er ute i sommerværet. Jeg besøker gjerne bedrifter, lag og foreninger, eller slår av en prat på kaia eller veien. Ring meg gjerne for å invitere meg til en sommerprat.

 

Lån en ordfører

Onsdag ble det en hyggelig time på biblioteket, der temaene strakk seg fra kollektivtilbud, via frivillighet, til ugress og hundekjeks.

Vi snakket også om den demografiske utviklingen, og aktive eldre i kommunen. Visste du at pensjonistforeningen har flere medlemmer enn idrettslaget i kommunen?

Pensjonistene er en stor ressurs, og vi må i fellesskap inkludere disse mye mer i aktiviteter.

 

Ukens gladsak

Denne uka har Repvåg Kraftlag SA hatt ekstraordinær tildeling av fondsmidler til lag og foreninger, og i Måsøy ønsket de å gi midler til noe som kom flest mulig til gode. De satte av 75.000,- til konsert i forbindelse med Perla-festivalen, Klubb1 fikk 5000,- og det mest gledelig er at de har gått inn med hele 300.000,- til handikapp-toalett på samfunnshuset i Havøysund. Kraftlaget har to fond som de deler ut midler fra to ganer i året, og de oppfordrer både frivillige og næringsaktører om å søke.

 

Neste uke

Neste uke er helt tom for planlagte møter, og det er også den siste uka før jeg tar ferie. Jeg er som vanlig tilgjengelig på telefon, men leser mail kun sporadisk i perioden 15. juli til 14. august.

Varaordføreren, Jan Harald Lyder vil også være min «avløser» når jeg ikke er i området. Nå ser jeg frem til en pause og senke skuldrene litt i «ferien», og bruke mere tid på de hjemme.

 

«Markblomster er naturens skjønnskrift over sine sommerenger»

Margot Sandsmark

 

Neste «Ordførerens hjørne» kommer fredag 18. august.

 

God helg

Bernth R. Sjursen

Skjema