Forsiden/Politikk/Ordførerens hjørne
tribune

September

SEPTEMBER er årets niende måned og har 30 dager.

I den romerske kalender var september den syvende måned og fikk derfor navn etter latin septem som betyr sju.

«Måsøy i vekst» – som følger folketallsutviklingen nesten fra dag til dag – kan fortelle om en gledelig økning i folketallet, og at vi nå er 1243 innbyggere spredt rundt i kommunen vår. En økning på hele 50 personer siden oktober 2016.  Dette er både gledelig og lovende for fremtiden og medvirker til at næringslivet går godt. At kommunen nå er innlemmet i det kommersielle krabbefiske har nok bidratt til at de som tidligere flyttet ut for å delta i dette fisket, nå kommer tilbake, samtidig som det er mange nye ansikt å treffe på ute på gata som er relatert til andre yrker.

Jeg ønsker dere alle velkommen til Måsøy kommune.

I Havøysund pågår det for tiden veiarbeid både i Søndregata, Storvannsveien og Hjelmsøyveien, noe som medfører begrenset fremkommelighet til tider. På de andre kommunale veistrekningene er det beklageligvis veldig dårlig standard, noe som – forståelig nok – fører til klager.

Perleturer og turkasseturer er blitt veldig populært for trimentusiaster rundt om i hele kommunen, og selv om det er sol eller regn kan vi se folk ute i løypene. Mellomtrinnet på Havøysund skole vet jeg har som mål å gå alle 7 turkasseturene. De andre klassene følger sikkert etter når de får høre hvor gøy og sosialt dette er. Et flott helsebringende tiltak som alle kan ta del i uten at det koster skjorta!

Lærerboligen på Måsøya er nå solgt for 250.000,- kr.  Det har vært vist interesse for Måsøy skole, men foreløpig uten at dette har ført til noe konkret.

Bassenget ved Havøysund skole har vært stengt over lang tid på grunn av vedlikehold og et ventilasjonsanlegg som har kollapset. Dersom kommunestyret i sitt neste møte er positiv til låneopptak på 1,2 millioner kroner, vil dette – om alt går etter planene -  være ordnet omkring juletider.

tribune

Havøysund stadion har fått ei ansiktsløfting og ny tribune etter iherdig dugnadsinnsats fra idrettslagets side. Dette viser igjen at dugnadsånden fortsatt lever i kommunen vår. Jeg må nesten få nevne, i denne sammenheng, at Havøysund Idrettslag aldri har tapt en europacupkamp på denne stadion…

Moltafestivalen som ble avviklet på Rolvsøy i slutten av uke 34 var en suksess. Et fantastisk arrangement som viser at ukuelig stå-på-vilje viser at, selv på små steder ute i distriktet, er det mulig å skape noe «eksplosivt».

Det har vært en del turbulens den siste tiden i forbindelse med at kommunelegen skal slutte. Dette har igjen ført til mange hetsende og til dels hatefulle uttrykk på facebok. Jeg skal ikke kommentere disse, men vil oppfordre enhver som deltar i slike diskusjoner om å tenke nøye på ord og uttrykk som brukes. Vi er alle opptatt av at barn ikke skal mobbe hverandre, og at voksne skal gå foran med et godt eksempel. Men når nettet brukes – slik det har vært gjort i denne sammenheng -  til mobbing, er ikke vi voksne gode forbilder. Noe å tenke på for enhver. Tenk «nett-vett».

Bærsesongen er i full gang, og som vanlig kolliderer den med gåsejakta uten at det denne gang har resultert i uheldigheter. På Ingøy er det slik at du må la geværet ligger inntil kl. 1700 før du kan løsne skudd, og da er vel de fleste bærplukkerne så slitne at de har trasket hjem med bærbøtta og bruker kveldstimene til å renske fangsten.

Dette forteller oss også at høsten er i anmarsj, noe vegetasjonen med sitt fargeskifte understreker.

For de som er interessert i å vite siste nytt om fiskebruket på Ingøy, så kan jeg fortelle at det ganske enkelt ikke er noe nytt å fortelle i skrivende stund.

I dag tar vi farvel med august og ønsker september velkommen i morgen.

God helg.

Hilsen Gudleif

 

Skjema